Skudsikker roastbeef

Sådan bliver roastbeef perfekt hvergang. Fra Politiken

Ingredienser:
1 kg roastbeef af tykstegsfileten, ca. 7-8 cm i diameter.
vand
salt
peber
25 gr. smør
ca. 2 spsk. olie

Fremgangsmåde:
Når man køber roastbeef af tykstegsfilet i et supermarked, er den som regel snøret . Køber du den hos en slagter, så bed ham gøre det. Mål tykkelsen på filet’en før du begynder. Er den 7-8 cm., skal den koges 16 minutter. Er den tykkere ca. 18 min.. Er den tyndere, ca 12-14 min.
Sæt en gryde med vand, stor nok til at rumme filet’en. Kødet skal være helt dækket.
Når vandet koger, lægges kødet i gryden og koger nøjagtig 16 min.( eller som angivet) under låg. Tages straks op. Pakkes i folie og trækker 10 min. Filet’en aftørres med køkkenrullepapir. Drysses med salt og peber og brunes i gyldent smør tilsat olie. Når den er brun på alle fire sider,efter et minut på hver side, altså ca. 4-5 min. i alt tages den op, pakkes straks i kraftig folie og ind i to rene viskestykker. Anvend helst en kraftig grill- alufolie eller tre lag almindelig. Lad filet’en trække 20 min.Så er den klar til at skære for.
Hvis man er nervøs for, at filet’en ikke har fået nok, kan man stikke et stegetermometer ind og måle centertemperaturen. Den skal være 50-52 grader, når filet’en pakkes i folie. Så vil den være tilpas
rosa efter hviletiden.E.R.

Comments

2 svar til “Skudsikker roastbeef”

  1. rene Avatar
    rene

    Hvis man opdager dagen efter at roastbeef ik har fået nok, kan man så vidre stege den el

    1. Mikael Avatar
      Mikael

      Den burde have fået nok hvis du følger opskriften, men det er selvfølgelig et spørgsmål om smag, hvor rødt kødet skal være og jeg foretrækker klart, saftigt rødt kød. Teoretisk set burde du, hvis ellers du har kølet kødet hurtigt ned efter stegningen og opbevaret det i køleskab kunne stege videre på det. Jeg må indrømme at jeg stiller mig lidt tvivlende over for resultatet af den proces – så hellere bruge det til for eksempel en luksusbiksemad, hvor du så steger det en smule videre i tern sammen med kartofler, løg og hvad du ellers foretrækker i din biksemad. Men det vigtigste er at det har været ordentlig køligt opbevaret og ikke har stået i halvlunken tilstand frit fremme.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.