Fladbrød m sesam, chili og parmesan
Fladbrød som det perfekt tilbehør til den kolde øl. Lækkert og spicy.
Ingredienser:
Dej:
25 g gær
½ spsk honning
1½ dl lunkent vand
ca. 270 g hvedemel
1 spsk havsalt
1 spsk koldtpresset olivenolie
Fyld:
Koldpresset olivenolie
Sesamfrø
Chiliflager (chili Caribe)
Groftreven parmesan
Havsalt
Fremgangsmåde:
Udblød gær, honning og lunkent vand i en skål i 5 min. Kom hvedemel, havsalt og olivenilie i en røreskål, tilsæt gærblandingen og start røremaskinen. Ælt dejen i 5 min, indtil den er smidig og elastisk. Tag dejen op og ælt den på bordet i et par minutter. Kom den i en skål og læg et fugtigt klæde over. Lad dejen trække lunt i en halv time. Tag dejen op, del den i 4 lige store stykker og ælt disse et par minutter. Lad dejen hvile i 15 minutter med et fugtigt klæde over. (Hvis dejen ikke skal bruges med det samme kan den ligge i køleskabet i en plast-beholder i 2 dage).
Læg en bagesten i bunden af ovnen og varm den op til 225 grader- Ælt dejklumperne igen og lad dem hvile i 5 – 10 min. Rul dem ud i tynde cirkler (ca 16 cm diameter) på et bord drysset med ikke for meget mel. Kom fladbrødet op på en let meldrysset træspatel el. lign. og pensl lidt olivenolie på dejen. Drys med sesamfrø, chiliflager, parmesan og havsalt. Skub det flade brød ind på den varme bagesten og bag indtil brødene er gyldene. Ca. 10 min. Skær evt. ud som en pizza og server helst dine fladbrød lune.
Skriv et svar