Grøntsagsterrine

Super terrine der vist nok stammer fra Politiken men er bearbejdet af Esther (Mor)

Ingredienser:

3 store porer
1 Kg grønne asparges
3 store gulerødder
200 g bønner

Fjerkræfars:
300 g hel kyllingebryst
2 æg
1 æggeblomme
1,5 dl fløde
en håndfuld hakkede urter: esdragon, persille, purløg
revet muskatnød
salt og peber

Gulerodsfars:
400 g gulerødder
2 hele æg
1 æggeblomme
1,5 dl piskefløde

Coulis:
2-3 røde pebere
1 fed hvidløg
2-3 skalotteløg
6-8 spsk. olivenolie
Saft af 1 citron
lidt basilikumblade

Fremgangsmåde:

Fjerkræfars: Kør det rå kød i blenderen med salt, tilsæt æg og siden fløden lidt efter lidt. Smag til med peber, muskatnød og evt. mere salt. Stil til side.

Gulerodsfars: Blend de kogte velafdryppede gulerødder med æg, fløde og smag til med salt og peber. Stil til side

Gør aspargsen istand og kog “al dente” til den hårde side. Det samme gælder de grønne bønner og gulerødderne skåret i aflange, regelmæssige stave. Alle grøntsager tages op og drypper af. Rens porrerne og brug det hvide og lidt af det grønne. Flæk dem ind til midten og blancher til de er bløde og lad dem dryppe af på et viskestykke. Smør en aflang bageform med olie og “for” den med porrebladene. Sørg for at de hænger lidt ud over siderne så formen kan lukkes med bladene. Kom et lag hønsefars i bunden af formen, tryk skiftevis gulerodsstave og grønne bønner ned i farsen, på langs af formen. Dernæst kommes et lag gulerodsfars med asparges på samme måde. Og sådan fortsætter man til formen er fyldt op. Slut af med et lag fars og luk med de porreblade der hænger ud over kanten, lægger et stykke staniol over og sætter formen i et vandbad i ovnen hvor den bager i ca.40-50 min ved 170°. Hvis pateén har trukket sig lidt fra i kanterne og er fast når man trykker forsigtigt, er den færdig. Lad den svale af og sæt den i køleskabet i mindst 6 timer.

Coulis: Rens de røde pebre og befri dem for kerner. Skær dem i mindre stykker og sauter dem i lidt olivenolie sammen med 2-3 skefulde finthakket skalotteløg og lidt finthakket hvidløg, til de er bløde. Hæld det hele over i blenderen sammen med resten af olivenolien og citronsaften. Smag sovsen til med salt og peber. Stil den på køl.

Server skiver af terrinen på store tallerkener pyntet med forskellige salater og giv sovsen til samt lunt flütes.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.