Citroncookies med Hvid Chokolade – Sprøde og Seje på én Gang

Cookie med espresso

Lækre småkager med en perfekt balance mellem de bitre aromaer fra citron og den søde smag af hvid chokolade. Disse cookies er både sprøde i kanten og seje i midten – perfekte til en kop kaffe eller te.

  • 125 gram sukker
  • 140 gram smør, stuetempereret
  • 125 gram rørsukker
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 1 æg
  • 250 gram hvedemel
  • ½ tsk fint salt
  • ½ tsk bagepulver
  • 1 tsk natron
  • fintrevet skal af 1 citron
  • 15-25 dråber økologisk citronolie
  • 120 gram hvid chokolade

Sådan laver du citroncookies med hvid chokolade

Forberedelse:

  • Tag smørret ud af køleskabet 15 minutter før brug, så det bliver blødt.
  • Riv skallen af citronen fint og hak den hvide chokolade i små stykker (ca. 1×1 cm).

Lav dejen:

  • Pisk smør, sukker, rørsukker, citronskal, citronolie og vaniljesukker sammen til en ensartet masse.
  • Tilsæt ægget og rør godt sammen.
  • Bland hvedemel med bagepulver, natron og salt. Vend det i smørblandingen.
  • Tilsæt hvid chokolade, og rør det hele sammen.

Køl dejen (hvis nødvendigt):

  • Hvis dejen er for blød, så sæt den i køleskabet i 10-15 minutter, så den er lettere at forme.

Form og bag:

  • Forvarm ovnen til 175°C (varmluft).
  • Beklæd bageplader med bagepapir.
  • Form dejen til kugler á ca. 20 g og placer dem med god afstand på bagepladen. Giv dem et let tryk med hånden eller en gaffel.
  • Bag cookies i midten af ovnen i 9-12 minutter, til kanterne er let gyldne.

Afkøling:

  • Overfør bagepapiret med cookies til en bagerist straks efter bagning.
  • Når de er kølet lidt af, flyttes cookies direkte til risten for at køle helt af i 5-10 minutter. Passende tid til at brygge en kop the eller kaffe.

Tips:

Opbevar cookies i en tætsluttende beholder – så holder de sig friske i flere dage.

Prøv at tilsætte lidt grofthakkede mandler for ekstra crunch.

Justér mængden af citronolie for mere eller mindre intens citronsmag.

Cookie med espresso

Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.