Flútes

I mange år bagte vi flútes efter en gammel bo bedre opskrift der gav nogle rigtigt lækre brød med sej krumme, men efter vi har fået indført denne surdej til de hvide brød, er der altså ingen vej tilbage – der er bare mere smag i disse brød som i høj grad er inspireret af  “Meyers bageri”.  Herhjemme er der en tilbagevendene diskussion om flútes skal pensles med æg. Personligt synes jeg ikke det er så godt – ‘ægsmørelsen’ kan give en sjov smag hvis den bliver for varm – men Palle synes det skal til. Og flot ser det ud.

Ingredienser:
4,5 dl lunkent vand
2 dl hvedesurdej
10 g gær
½ spsk citronsaft
30 g salt
900 g hvedemel

evt. 1 æg til pensling

Fremgangsmåde:
Hæld vand, surdej, citronsaft og salt i en skål. Smuldr dejen deri og opløs den.
Hæld melet i og ælt grundigt igennem. Der skal virkelig tages ved så har du en røremaskine der kan klare mosten slipper du noget nemmere om ved at lade den stå og køre 10-15 min. og banke dejen sammen.
Lad dejen hæve i ca. 2 timer ved stuetemperatur, dækket af et fugtigt klæde.
Bruger du flútes-forme som vi, deler du dejen i 6 stykker og former den til flutes. Prøv at spænd dejen så meget op som muligt.
Lad brødene hæve igen til ca. dobbelt størrelse. Det tager ca 2 timer mere.
Når de er ved at være der, sætter du ovnen på 225º.  Når det er tid til at de skal ind, Skærer du skrå snit i flútes’ene fra siden, så de ikke skvatter helt sammen. Pensl dem med ægget hvis du synes og bag i ca. 20 min.

 

 

3 kommentarer til Flútes

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.