Sprængt unghane med sennepssauce
Som det måske fremgår, er vi glade for at sprænge kød. Her endnu en opskrift, denne gang er det en sprængt unghane med en rig sennepssauce og peberrod.
Ingredienser:
1 hanekylling (ca 2 kg)
8 dl vand
2 dl hvidvin
suppeurter
salt
grønne asparges
forårsløg
gulerødder
1 dl piskefløde
3 spsk dijonsennep
1 spsk grov sennep
friskhøvlet peberrod
persille
Lage:
1½ l vand
250 gr salt
60 gr sukker
1 laurbærblad
5 peberkorn
Fremgangsmåde:
Parter hanekyllingen og læg lår og bryst i den kolde lage ( sprænges i ca. 7-8 timer).
Skroget koges i 1½ time med hvidvin, suppeurter, et nip salt og 8 dl vand under låg. Si suppen og kog ind til ½ l.
Grønne asparges, forårsløg og gulerødder skæres i mindre stykker. Skyl de sprængte dele i koldt vand og tør stykkerne, del lårene i over og underlår.
Pocher lårstykkerne i suppen i 15 min, tilsæt brysterne og lad dem simrre i yderligere 10 min. Læg lår og bryster i et ildfast fad og hold dem varme under sølvfolie og viskestykker.
Kog grøntsagerne 2-3 min i suppen, fisk dem op og hold varme. Bag suppen op med smør og mel, kog godt igennem med piskefløden.
Imens grilles lår og bryster i ovnen til de er lysebrune og sprøde. Smag saucen til med peber og måske salt (pas på det ikke bliver for meget), tag gryden af ilden og pisk sennep i. Skær de grillede bryster i skiver, læg dem i fadet med grøntsagerne og hæld en smule sauce over, drys med peberrod og hakket persille. Serveres med kogte kartofler.
Skriv et svar