Sprængt Poussin

Selv om sprængning selvfølgelig tager lidt ekstra tid, er det rigeligt tiden værd.
Specielt fugle har så godt af det ekstra pep der bliver sat på smagen. Og den her opskrift på sprængt poussin er rigtig rigtig god, så prøv det en dag.

Ingredienser:

2 pers.

1 Poussin
Til lage:
2½ l vand
400 g salt
60 g sukker
Olie til pensling
Peber
Krydderurt(vælg selv)

Fremgangsmåde:

Bland lagen grundigt til al salt og sukker er opløst i det kolde vand, det tager lidt tid.
Rens poussinen grundigt indvendigt og skyl, før du lægger den ned i lagen så den er helt dækket. Man kan evt. lægge en tallerken over for at den ikke skal flyde op.
Lad den stå køligt i ca. 3 timer og tag den så op og tør den grundigt af, både ud og indvendigt.
Traditionelt koger man sprængt kød, men da vi bruger en meget kort periode til selve sprængningen, kan den snildt steges i ovn.
Klip rygbenet ud og bræk den ud så den kan lægges fladt ned på en grilrist med skindet op. Pensl den med olie på skindet, krydr med peber og den krydderurt du selv har valgt (Estragon er godt) og sæt den ind i en 200 grader varm ovn i ca. 35 min. På billedet er den serveret med ny gulerødder, ærter, springløg og ny kartofler.
Kan serveres med Bernaisesauce.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.