Sliders med ribbensteg
Ja, jeg er ikke helt færdig med sliders og disse sliders med ribbensteg blev rigtig gode. Der er noget ved den lille størrelse sliders har, der tiltaler det ‘pillenussegen’ jeg åbenbart er født med. Og så kan man jo også ende med denne dejligt smagfulde bid.
Vi starter med et godt stykke ribbensteg på 500 g. Helst uden ridset svær. Jeg valgte at tilberede det i trykkoger, hvilket godt kan anbefales, men har du ikke sådan en kan du vælge at koge det eller tilberede det i sousvide istedet. I trykkoger er stykket så mørt som jeg ønskede efter 40 minutter + afkøling. Koger du det i en en gryde skal det have mindst 1 time og 45 min. Ved sousvide tager det omkring 24 timer ved 70-72 grader. Alle tre muligheder kan give et godt og brugbart resultat. Dog mister stegen mest smag hvis du vælger at koge den, fordi den her skal være dækket af væde.
Jeg valgte at give grisebassen en klassisk krydring med laurbærblad og sort peber.
- 500 g ribbensteg
- 1 gulerod
- 1 løg
- 1 stilk bladselleri
- 2 fed hvidløg
- 4 laurbærblade
- 1 spsk sort peber
- 1½ dl hvidvin eller vand
- lidt svinebouillon
- lidt olie
Varm din trykkoger godt op uden låg på. Når bunden er gennemvarm hælder du olien i og steger ribbenstegen godt af på alle sider. Når den er brunet af hælde du de rensede grøntsager ved og krydderierne. Svits også disse let før du hælder væden ved sammen med bouillonen. Sæt låg på og lad komme under godt tryk før du skruer ned.
Lad det koge i 40 minutter. Træk så af varmen og lad stå til trykket er normaliseret. Er der ben i stegen skal de fjernes nu. Vil du have perfekte skiver kan du sætte stegen i pres. Det gør det nemmere at skære den ud senere, men jeg valgte at lade være. Sæt stegen på køl.
Lad være med at smide væden ud men kog den ind til den er godt kraftig. Frys ned og brug til sovs en dag den står på ribbensteg eller frikadeller.
De små sliderboller kan du finde opskriften på her.
- 1 godt syrligt æble
- saft af en ½ citron
- 1 tsk sukker
- neutral olie
Fjern kernehuset fra æblet og skær i 2 mm tykke skiver. Lad skindet sidde på. Dryp citronsaft over skiverne.
Hæld olie på panden og fordel æbleskiverne på panden. Drys med halvdelen af sukkeret. Lad mørne lidt ved svag varme. Vend så skiverne og drys med resten af sukkeret.
- 2 spsk karrykraut
- ½ æble
- 1 spsk mayonaise
- evt. citronsaft
Jeg ved godt karrykraut er lidt specielt men det kan anbefales stærkt at lave en portion selv. Fermentering er sjov og faktisk også nemt at have med at gøre. En rigtig god opskrift på karrykraut kan du finde på the food club hos Ditte Ingemann. Det er den jeg har brugt til denne remoulade. Ellers kan du lave en hurtig coleslaw af finthakket hvidkål, gulerod, bladselleri, æble og lidt karry. Det vil også være ret godt.
Hak karrykrauten fint. Skræl og skær æblet i meget fine tern. Bland karrykraut, æble og mayonaise. Smag evt til med lidt citronsaft.
Udover disse ingredienser brugte jeg en skive bacon (helst tørsaltet) til hver slider og mirabellechutney. Opskrift på det kan du finde her. Men enhver anden chutney kan fint bruges.
Skær din ribbensteg i 1 cm tykke skiver og del disse på midten. Varm en slipletpande godt op. Rist ribbenstegen godt af på begge sider – det burde ikke være nødvendigt med fedtstof.
Lun dine sliders. Og nu skal der samles sliders med ribbensteg.
Split bollen og læg et godt lag æble/karryremoulade. Læg en skive ribbensteg ovenpå. Derefter lægges de karameliserede æbler og den ristede baconen på. På topbollen smøres et lag chutney og bollen samles.
Rigtig god fornøjelse med disse sliders med ribbensteg.
Skriv et svar