Oldemors vaniljekranse
Den søde juletid bliver endnu sødere med opskriften på familiens traditionelle kranse. Brug en virkelig god vanilje (trods prisen) – det lønner sig.
Du skal bruge:
500 g mel
2 tsk bagepulver
250 g melis
1 stang vanilje
1 stort æg
375 g koldt smør
50 g finthakkede, smuttede mandler
Sigt mel og bagepulver på bordet og kom sukkeret i en fordybning på midten. Skrab vaniljen ud af stangen og bland med lidt sukker. Lav endnu en fordybning til vanilje, mandler og ægget og bland det hele let. Skær smørret i skiver og hak det sammen med melblandingen med en kniv. Ælt dejen forsigtigt med kolde hænder, så smørret ikke bliver for blødt. Det skal kun akkurat hænge sammen. Pak dejen ind og læg den i køleskabet til den er fast. Dejen køres gennem kødmaskinen med en stjerneplade i. Strimlerne snittes på skrå, i passende bidder, og formes til kranse.
Bag kransene ved 200 grader i 7-9 minutter.
Skriv et svar