Kylling i hvidvinsflødesauce med svampe
Ingredienser:
1 god kylling på ca. 1,5 kg skåret i 8 stykker
mel til at vende stykkerne i
50 gr smør
2 spsk. olie
2 finthakkede skalotteløg
1 fed knust hvidløg
2 spsk. cognac eller eau de vie
2,5 dl Riesling eller anden tør hvidvin
2,5 dl hønseboullion
1 bouqet garni
1 dl creme fraiche
150 gr. svampe skåret i skiver
salt og peber
Fremgangsmåde:
Krydr kyllingestykkerne med salt og peber og vend dem i melet. Varm halvdelen af smørret og halvdelen af olien i en stor gryde og brun kyllingestykkerne på alle side.
Tag dem op af gryden og sauter skalotteløg og hvidløg i det samme fedtstof.Tilsæt cognac og flamber.Læg kyllingestykkrne tilbage i gryden, tilsæt vin, boullion og bouqet garni. Læg låg på og lad kødetsimre i 40-45 min. Stik i det med en spids kniv – skyen skal være klar.
Tag kyllingestykkerne op og hold dem varme. Kog skyen ind til det halve, pisk creme fraiche i skyen og lad den koge ind i ca. 5 min.
Steg svampene i resten af smøret og olien. Kom kyllingestykkerne tilbage i sovsen og tilsæt svampene og varm godt igennem inden servering.
I Alsace laver man selv nudler til denne ret.
Skriv et svar