Chokoladekage 1
På nettet findes der et utal af chokoladekager. Nogle er bedre end andre. Her er en af dem jeg foretrækker.
Ingredienser:
4 æggeblommer
200 g lyst rørsukker
300 g mørk chokolade
75 g smør
5 spsk piskefløde
4 æggehvider
1 knsp salt
75 g mørk chokolade
5 spsk fintmalede mandler
1 tsk kanel
1 tsk bagepulver
lidt smør og mel til formen
Fremgangsmåde:
Forvarm ovnen til 175 grader.
Smør en springform på 24 cm i diameter med smør og drys den med mel. Hæld det overskydende mel væk.
Pisk æggeblommer og rørsukker luftigt. Hak chokoladen og smelt den sammen med smør og piskefløde i en lille gryde over svag varme.
Pisk æggehviderne stive med salt.
Hak de 75 g chokolade og bland dem med mandler, kanel og bagepulver i en skål.
Vend chokoladeblandingen i æggesnapsen med en dejskraber. Tilsæt mandel/chokoladeblandingen og vend til sidst forsigtigt de piskede æggehvider i. Hæld dejen i en springform og bag den ca. 45 minutter.
TIPS: Man kan også tilberede kagen med lys chokolade. I så fald skal man skære sukkermængden ned med mindst 50 g og reducere smørmængden med 25 g .
Skriv et svar