And og fois gras i julesalat
Så til en af de mere diskutable retter 😉
Fois gras er måske ikke den mest dyrevenlige ingrediens at bruge, men det smager bare SÅ godt.
Opskriften er stjålet fra et gammelt nummer af Alt om mad og skulle I have lyst til at liste lidt griseri (and ‘eri) indenbords, så er det bare at gå igang.
Ingredienser:
- 1 stort løg
- 1 laurbærblad
- 200 g smør
- 200 g champignoner salt sukker og peber 6-8 julesalat (store) saft af en citron
- 4 stk andebrystfilet
- 200 g fois gras
- Sprødt drys: 4 skiver toastbrød
- 1 spsk hakket enebær
- 100 g smør
- Sauce 3 dl portvin (ikke hvid)
Fremgangsmåde:
Kog portvinen ind til der kun er 4 spsk tilbage. Skær det helst daggamle brød i små tern. Bland det med de knuste enebær og steg dem gyldene i 100g smør. Svits løg med laurbærblad i 100 g smør. Tilsæt de fint skivede svampe og svits under omrøring til væden er væk. Krydr med salt og peber. Skær roden af julesalaterne og del dem i blade. Sauter et par blade ad gangen i 100 g smør. Kryder med sukker, salt og peber, tilsæt citronsaft og en spsk vand og lad alle bladene snurre i ca 10 min. Afryb og afkøl. Læg dem lidt overlappende som 4 aflange firkanter på bagepapir. Rids andebrysterne på skindsiden og krydr dem med salt og peber. ,Steg anden på skindsiden på en tør pande i ca. 15 min.
Hvis de er meget tykke kan du lægge et låg over de sidste 5 min. Lad dem hvile, før du skære dem i skiver. Fordel andeskiver, den tyndtskårne fois gras og svampeblandingen på julesalaten. Fold bladen omkring fyldet og fordel enebærcroutonerne over pakkerne. Bag i en 180 grader varm ovn i 10 min. Anret og dryp portvinssaucen over.
Skriv et svar