Amaretto Ostekage

En af mine kære niecer har en frygtelig hang til mandelsmagende ting som Ameretto og syltede Amarena kirsebær. Og jeg  må da indrømme at jeg også er ganske glad for det samme. Derfor udviklede jeg denne bagte ostekage ud fra flere opskrifter. Den er nærmest syndigt lækker. Prøv den.

Ingredienser:

2½ dl grahamskiks
3 spsk. sukker
3 spsk. smør
2 pakker flødeost
2-2½ dl. sukker
300 g creme fraiche
1 dl maizena
korn fra ½ stang vanillie
½ dl amaretto
½ tsk. salt
4 æg

Fremgangsmåde:

Forvarm ovnen til 175°.Smuldr kiksene og bland dem med 3 spsk.  sukker og smørret. Pres det ned i bunden af en springform. Bland flødeost, sukker, maizena, creme fraiche, vanille og salt godt, men pas på den ikke bliver for sød, ammarettoen er også sød. Tilsæt æggene et ad gangen. Bland amarettoen i. Hæld det over bunden og bag i ca 60 min. Afkøl i ovnen uden at lukke lågen op. Kan evt. pyntes med udstenede kirsebær og gele af kirsebærsaft. Måske ligefrem Amarena kirsebær.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.