Squash-Pinjekernebrød
Ingredienser:
450 g hvedemel
200 g fuldkornshvedemel
100 g spelt
200 g groft reven squash
50 gr pinjekerner
350 ml vand
25 g gær
1 spsk honning
5 tsk salt
1-2 spsk olie (gerne oliven)
Fremgangsmåde:
Riv squashen groft og drys den med 2 tsk salt, sæt den til side.
Bland det kolde vand med 3 tsk salt, honning og gær. Lad begge dele stå 15 min.
Rist pinjekernerne på en tør pande.
Knug squashen fri for væde. Bland melet i røremaskinen men hold 150 gr hvedemel tilbage. Hæld væden ved og rør godt. Kom squash i og rør videre. Kom lidt over halvdelen af pinjekernerne i dejen.
Doser langsomt den sidste del af hvedemelet til der opstår en let klæbrig og blød sammenhængende dej. Ælt grundigt.
Smør en skål med olien, flyt dejen over i skålen og vend dejen så der kommer olie på hele overfladen. Dæk med et fugtigt klæde og lad hæve i 45 min.
Vend dejen, uden at slå for meget luft ud af den over i en passende form og lad hæve 30 min. mere. Pensl toppen af brødet med vand og drys resten af pinjekernerne over .
Bag ved 190 – 200 grader i 40-45 min
Brug Squash-Pinjekernebrød til mad.
Skriv et svar