Salatagurker, hurtigt syltede.
Her er en opskrift på syltede salatagurker der stammer fra Fyn, eller rettere fra Ella der bor på Fyn.
Kjelds Mor kan nemlig også noget med mad. Og disse salatagurker er fantastiske når der ikke er mere surt på lageret til ribbenstegen, leverpostejen eller frikadellerne.
Og så er det især praktisk at man kan få de friske gode danske agurker netop når det hjemmelavede lager af de traditionelt syltede drueagurker slipper op omkring påske 😉
Det går stærkt med at lave dem, de er klar efter kun en lille uge (så må man håbe at ribbenstegen ikke er blevet dårlig imens).
De syltede salatagurker har dog en svaghed. De skal spises relativt hurtigt. Helst indenfor 2 måneder – ellers bliver de lidt kedelige og mister sit bid. Fuldstændig som en agurkesalat der har stået fra dagen før er knap så spændende, som den der er frisklavet.
Lad os begynde showet.
Ingredienser:
- 1 kg salatagurker
- 5,5 dl eddike
- 450 g sukker
- 50 g salt
- 1 lille stang peberrod
- 1 spsk gule sennepsfrø
- 1 spsk brune peberkorn
- ½ spsk peberkorn
- chili efter smag
- atamon
Fremgangsmåde:
Skær agurkerne i ½ cm tykke skiver. Bland eddike sukker salt og agurk, lad det stå et par timer til sukkeret er opløst.
Hæld på rene glas med et par skiver peberrod i hvert glas og lidt atamon, krydderierne og de halverede chili.
Vi foretrækker selv de syltede salatagurker er en anelse skarpe, derfor kommer vi en smule mere eddike i, sammenlignet med den oprindelige opskrift der sagde halvt af hver.
Krydderihylden har også frit slag her. Kan du lide korianderfrø, laurbærblad, muskat eller allehånde i dine survare – ja så gå efter den smag.
Vi foretrækker det dog relativt enkelt for på den måde passer agurkerne til flere forskellige ting.
Det gode er, det dig der styre smagen derhen du har lyst og ikke masseproducenterne der altid vil forsøger at ramme så mange som muligt uden at støde nogen væk og derfor bliver gennemsnitligt kedelig.
Rigtig god fornøjelse.
Skriv et svar