Politik og frikadeller.
Ikke et ord om Helle (hun bliver vist generet rigeligt andre steder), men her er vores opskrift på frikadeller der smager så godt at de kan få muslimer og jøder til at vakle i troen 😉
Her er ikke alt for meget mel og absolut ingen havregryn for at strække farsen. Der er bare ren velsmag fra kød og løg.
Vi plejer at lave en ganske stor portion da de er særdeles frysegnede. Og når man som vi hakker kødet selv, er der også styr på kvaliteten af det.
Når de bliver serveret med et spidskål a’la Nicolai Tram og lidt rødbeder eller agurker fra hjemmesylteriet er der ikke et øje tørt.
Du kan se hvordan vi synes spidskål bliver bedst her.
- 1200 g nakkefilet
- 600 g tykkam fra okse
- 3 store løg, ca. 350 gr i pillet vægt
- 3 fed hvidløg
- 125 g mel
- 4 æg
- 1 spsk. sort peber – nystødt fra morteren
- 2 spsk salt
- ca. ½ l mælk
Find din kødhakker frem og hak nakkefilet, tykkam, løg og hvidløg. Slut evt. med en lille kartoffel for at skubbe de sidste rester ud af kødhakkeren.
Kom resten af ingredienserne i en stor røreskål sammen med kødet og rør det meget grundigt sammen. Det skal blive ‘langt’ i konsistensen.
Nu skal farsen stå og hvile, mindst en halv time, gerne mere.
Tag din største pande frem, kom lidt olie på og varm den op ved middeltemperatur. Når panden er varm kaster du en klat smør på og fylder panden med frikadeller. Giv dem ca 3 minutter på hver side.
Rens det værste snask af panden og giv en ny klat smør til hvert hold.
Denne portion giver ca. 48 frikadeller.
Skriv et svar