Palles Pâté de canard

Historien om hvordan nærighed og trangen til Pâté de canard kan føre til kreativitet 😉

Som det tidligere er sket for os, se her f.eks, førte impuls og nærighed til aktion i køkkenet.

Et almindeligt lille glas andepate der stod til ca. 75 kr. i forretningen fik Palle til at gå hjem for at lave sin egen version. Det måtte kunne gøres både billigere og sandsynligvis også bedre selv.

Og der lå sørme andelever, andekød, spæk og svin i fryseren så hvorfor ikke kaste sig ud i eventyret

når resultatet kunne blive således.

Servering med Pâté de canard

Ingredienser:

  • 600 gr. andekød – bryst/lår
  • 500 gr svinekød
  • 300 gr andelever
  • 190 gr svinespæk
  • 3 æg
  • 175 – 200 gr løg
  • 2 fed hvidløg
  • lille bundt salvie
  • 1 spsk. frisk timian
  • 1 tsk. revet appelsinskal
  • 1 spsk. salt
  • ½ spsk. knust peber
  • 250 ml andesuppe fra fond.
  • 3 spsk. cognac
  • 1 spsk. madeira

 

Fremgangsmåde:

Hak kød, lever, fedt, løg, hvidløg samt salvie og timian. Vælg din hulskive efter hvor fin du vil have din paté. Denne er lavet på den mellemste og er relativ grov. Franskmænd ville kalde det en landpaté.

Rør herefter farsen med de øvrige ingredienser.

Den rørte fars hældes i henkogningsglas ca. 2/3 fyldt og toppes med et salvieblad og en tesk. andefedt øverst.

Den kan også fint bages i en terrin eller to istedet, men så vil holdbarheden være noget lavere.

Bages uden låg i vandbad i 55 min ved 200° Herefter lukkes glassene med gummiringe og låg og bages videre i 5-7 min eller til man kan se, at det bobler i glassene. Boblerne sikre at alt er 100° varmt og dermed sterilt.

Hvis dine låg er tætte og du er sikker på at patéen har været oppe at koge i glassene, burde de kunnet holde sig i meget lang tid uden at komme på køl. Vi er dog et par bangebukse og har fundet plads til dem dybt inde i vores køleskab.

Server med brød og surt. F.eks. marmelade d’oignon, skiver af saltzgurken, syltede løg eller en cornichon.

Bon appetit

Andet billede af Pâté de canard

3 kommentarer til Palles Pâté de canard

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.