Kartoffelsalat

Så er det på tide med en kartoffelsalat. Ikke fordi det er kompliceret. Nej snare fordi det er så vidunderlig nemt – lige ud af landevejen. Og de kommer næsten altid til at smage  fantastisk. Og så er der frit slag for alle de dejlige grøntsager der er på vej. F.eks små letkogte gulerødder ville også være dejlige. Og asparges. Og Og Og………

I den her version har jeg klattet lidt rygeost, blandet med en god flødeost henover.

  • 600 g ny kartofler
  • ½ squash
  • ½ brocoli
  • 3 forårsløg
  • 5 radiser
  • en håndfuld skvalderkål, nyeste skud
  • 3 blomster af ramsløg
  • 2 spsk gul sennep
  • ½ spsk æbleedikke
  • olivenolie
  • 1½ spsk. rygeost
  • 1½ spsk. flødeost
  • salt og peber

Kartoffelsalat (2 of 1)

Kartofler koges så de stadig er knapt møre.

Broccoli deles i små hoveder og koges kortvarigt, de skal stadig have bid.

Kast dem i iskoldt vand så snart de har fået nok. På den måde bevares farven.

Squash skæres i 1 cm tykke skiver og ristes af, helst på en grillpande, men det går fint på en almindelig også.

Kog sennepskornene op i koldt vand, sigt og kog op igen, fortsæt med at kaste det kogte vand væk og hælde nyt på og koge op, ihvertfald 5-6 gange.

Det fjerner en del af bitterheden og bløder samtidig frøene op. Slut af med at sigte frøene og bland dem med æbleedikke og en anelse olie.

De er utroligt dekorative og kan bruges i en masse sammenhænge. Og så kan de holde på køl i en lille uges tid.

Rens skvalderkål og ramsløgblomsterne grundigt i koldt vand. Ramsløgblomsterne plejer jeg at hente ind som store knopper og stille i vand. De er så dejlige, både at dufte og se på når de springer ud.

Bland rygeost med den bedste flødeost du kan få fingre i.

Skær alle ingredienser i passende stykker og bland med lidt olie. Fordel klatter af rygeostblandingen ud over og slut med at drysse med sennepsfrø, radiser og blomster.

God appetit.

Kartoffelsalat (1 of 1)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.