Benedicte
Her kan du læse lidt om ‘synderens’ meget nysgerrige (store)søster, der elsker at prøve nye ting. Udover mad er jeg også vild med bl.a. litteratur, musik, teater, film, foto, design, it og (kunst)håndværk, så jeg har nok at rive i. Måske på grund af de mange interesser har jeg reddet mig hele tre uddannelser som hhv. væver, pædagog og bibliotekar – og arbejder glad og tilfreds som det sidste.
Jeg sætter hjemmelavet mad af gode, økologiske råvarer højt. Det behøver ikke altid være det højere gastronomiske skoleridt (det nyder jeg at få serveret hos min bror og på restauranter) men kvaliteten og den legende tilgang er vigtig.
Tidligere har vi dyrket grøntsager til eget brug og haft får, høns, ænder og gæs. Nu er det indskrænket til et lille have-hønsehold, krydderurter, frugt og bær. De lokale gårdbutikker og Årstiderne får lov at levere resten – og så nyder jeg at finde spiselige sager i den fri natur.
Som min bror skriver, er vores mor en fantastisk kok, men også vores mormor var usædvanlig dygtig. Hun drev en stor husholdning (morfar var mejeribestyrer, så hun havde adskillige sultne mejerister på kost hver dag), men var samtidig både eksperimenterende og nytænkende i sin tilgang.
Heldigvis er den omfattende madglæde også gået i arv til næste generation: Mine to voksne unger er, på hver deres måde, ægte madentusiaster. Det er noget der glæder et godt brugt (mad)moderhjerte ;o)
Skriv et svar