Confiture de Piment, Chilisyltetøj
Mere chili, her en Confiture de Piment.
Forleden vandrede vi i Brugsen for at tilfredsstille basale behov (sult f.eks.) og kom forbi en hylde hvor der stod nogle små glas med Confiture de Piment. Jeg blev selvfølgelig nysgerrig da vi jo er bidt af en gal chiliplante her i huset. Tog glasset der kostede over 60 kr. for 100 g ned for at se på indholdsfortegnelsen. Den var så simpel at jeg tænkte vi selv kunne lave det på nogle af de mange chilifrugter i fryseren.
Det blev nu Palle der tog hånd om det. Resultatet er et varmt, men dejligt og smukt tilbehør til ost.
- 200 g blandede chili (vi brugte Citronchili, Apache og Yellow Jalapenõ)
- 200 g sukker
- 1½ dl vand
- Saft fra 1½ citron
Hak chilifrugterne og varm op i gryden med alle de andre ingredienser. Lad koge til boblerne er blevet store.
Smag til med ekstra citron. Hæld straks på rene glas og luk til.
Denne portion giver ca. 200 ml. Skal den stå i lang tid kan man komme lidt atamon i.
Pingback: Palles Pâté de canard - FodertrugetFodertruget