Chokolade lagkage

Ja, man skal da ikke kimse af chokolade og slet ikke chokolade lagkage. Jeg gør ihvertfald ikke – men køb en ordentlig kvalitets chokolade – ellers kan det faktisk være ligemeget.

Ingredienser:
Bunde:
3 æg
150 g sukker
70 g kartoffelmel
50 g hvedemel
½ tsk bagepulver

Creme:
5 æggeblommer
40 g sukker
100 g Manjari 64 %
½ l piskefløde

Glasur:
50 g usaltet smør rum-temperatur
150 g mørk chokolade
2 spsk piskefløde

Fremgangsmåde:
Æg og sukker piskes sammen til æggesnaps. Melet og bagepulveret blandes og sigtes i æggesnapsen. Smør formene med rigeligt smør. Dejen hældes i og bages ca.10 min. ved 200º
Æggeblommer og sukker piskes til æggesnaps. Hak og smelt chokoladen, pisk den i æggesnapsen Pisk fløden og vend det hele hurtigt sammen.
Hak og smelt chokoladen. Skær smørret i små tern og pisk i chokoladen i små portioner, vær sikker på at chokoladen har absorberet smørret før der tilsættes mere. Tilsæt tilsidst fløden.
Saml og pynt evt. med jordbær og flødeskum.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.