Saltede og krydrede citroner efter Camilla Plum
Ingredienser:
6 økologiske citroner
6 håndfulde salt
2 dl olivenolie
6 fed hvidløg
4 laurbærblade
2 røde chili
100 g sukker
saft af 4 citroner
Fremgangsmåde:
Skær et dybt snit i citronerne , så de stadig hænger sammen i bunden. Kom dem i en plasticpose i fryseren i 1 døgn. Det blødgør dem.
Prop så meget salt i citronerne som der kan være uden at de helt mister faconen. Pres dem tæt i et stort syltetøjsglas. Læg krydderierne ned imellem citronerne. Hæld resten af saltet, sukkeret, olien og citronsaften over. Hvis det ikke dækker fyldes op med kogende vand. Citronerne skal være fuldstændigt dækket af lagen.
Skru glasset til og vent 2 måneder. Når det hvide i citronerne er blevet klart, og de er helt bløde er de klar til brug. Skyl dem før brug.
Man kan sagtens salte en blanding af citrusfrugter, og alle slags kan bruges.
Skriv et svar