Vanille-creme terrine

En lidt lettere, sommerlig udgave af Panna Cotta. Smager skønt med bærcoulis eller anden “frugtsmovs” – og sikkert også med diverse gode sirupper.
Efter Delia Smith.

Ingredienser:
1 stang vanilje
425 ml piskefløde
5-6 blade husblas
75 g sukker
425 g græsk yoghurt
Plastbøtte på ca. 10x10x10 cm

Fremgangsmåde:
Husblasen opblødes i 3 spsk fløde i ca. 10 min. I mellemtiden varmes fløde, vaniljekorn, stang og sukker forsigtigt til sukkeret er smeltet. Fjern stangen og pisk den opløste husblas i. Tag straks gryden af varmen.
Kom yoghurt i en skål og si flødeblandingen i, mens du rører grundigt. Hæld blandingen i en bøtte (kan evt. fores med polypropylen-film først) og stil den i køleskabet i mindst 6 timer – gerne natten over.
Løsn og vend den kolde terrine ud og skær den i 6 skiver. Du kan selvfølgelig også lade den stivne i små portionsskåle…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.