Hybenrosesirup

Hybenroser på flaske. Simplere og at lave end hyldeblomstsaft og fuldstændig fantastisk at servere for børn som saft eller til voksne i drinks. Lige så lyserød og parfumeret som de hybenroser den er lavet på. Rent ud sagt ret fantastisk, så det var lidt af et chok da jeg fandt ud af at den endnu ikke havde ramt Fodertruget. Vi har nemlig lavet den i årevis.

Ingredienser:

4 l Rosenblade

3½ l vand

1½ kg sukker

1 brev citronsyre (30 gr)

Hvis ønskes Atamon

(En del opskrifter anvender ca. ½ æblesaft, ½ vand, men faktisk synes jeg det smager bedre/renere uden æblejuicen)

Fremgangsmåde:

Bred rosenbladene ud og fjern så meget skrammel som muligt (blade og dyr). Kom dem i en stor gryde (ikke aluminium, det bliver angrebet af syren) og hæld vandet over. Kog op og lad det koge i 5-8 minutter. Roserne mister nu farven fuldstændig. Det er der heldigvis råd for. Nu tilsættes citronsyren og på magisk vis bliver saften lysende rød på få sekunder. Lad det stå og køle af til det er lunkent. Sigt rosenbladene fra, tilsæt sukkeret til saften og kog den op. Skum grundigt af og hæld det varmt på rene flasker (skoldede eller spiritusskyllede) Vi tilsætter altid atamon af hensyn til holdbarheden, men gør hvad i finder bedst.

Saften kan drikkes fortyndet med vand, blandet med en tør prosecco eller som herunder, i en drink med gin (eller vodka), danskvand og en smule citronsaft.

Drink med rosensaft

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.