Smør m. Kærnemælk
Første gang vi smagte denne type smør, var på restaurant Kokkeriet hvor jeg blev fortalt, der bare var rørt kærnemælk i. Det forsøgte jeg efterfølgende at gøre hjemme uden held. Men så faldt jeg over den her post hos kvalimad og siden har der ikke været nogle ben i det. Bare sørg for at kærnemælken bliver afdryppet godt nok.
Tak for den Max.
Ingredienser:
250 gr smør
1½ dl. kærnemælk
Lidt godt salt (gerne flage)
Fremgangsmåde:
Hæld kærnemælken i et kaffefilter og lad det dryppe af i mindst 3-4 timer. Lad smørret stå lidt på køkkenbordet for at få stuetemperatur og rør så den afdryppede kærnemælksmasse ind i smørret. Pas på du ikke kommer for meget i, så kan du risikere at det skiller. Smag til sidst til med lidt groft salt.
Køl ned før brug.
God appetit.
Det skulle også kunne gøres med afdryppet græsk yoghurt – men det har jeg ikke prøvet.
God appetit.
Skriv et svar