Toastbrød

En gang imellem skal der også bruges et toastbrød – og de dødsyge plastic-indpakkede på hylderne i supermarkederne er altså ikke værd at samle på. Her er en version der stammer fra Eva Slip-let samt Kjeld & Rita. Jeg har kommet lidt mere salt i og bruger gerne lidt spelt også for at give lidt mere smag til brødet.

5 dl lunkent vand
50 g gær
1 spsk olie
1 spsk salt
720 g hvedemel

Gæren opløses i det lunkne vand.
Olie og salt tilsættes.
De 600 g mel kommes i, start røremaskinen og lad den køre i 10 min.
Tilsæt det sidste mel og lad røremaskinen køre yderligt 2-3 min.
Dæk derefter med et klæde og lad dejen stå og hæve i 30 min. ved stuetemperatur.
Start røremaskinen igen i 2 min. og hæld dejen direkte i Slip-let formen (EVAs rugbrødsform er bedst).
Efterhæv 20 min. eller til dejen står til kanten. Brødet prikkes med en gaffel og pensles med vand.
Bag ved 180 grader på nederste rille i 40-45 min.
Efter bagning pensles brødet med olie og vendes ud af formen og afkøles.
Toastbrødet skal være helt afkølet før det andvendes til toast.
TIPS!
Man kan erstatte 100-150 gr af melet med spelt – giver en lidt sejere kerne og bedre smag.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.