Surdej til rugbrød

Surdej er så enkelt og helt nødvendigt for at lave velsmagende rugbrød. I virkeligheden er det også rigtig nemt at få startet en rugsur op.
Det vigtigste er at du får købt en gammeldags økologisk kærnemælk. Det er der de gode mælkesyrebakterierne er som sikre at dejen ikke slår fejl.

Ingredienser:

4 dl groft rugmel
3 dl gammeldags kærnemælk
½ tsk salt

Fremgangsmåde:
Mel, kærnemælk og salt røres sammen i et fad. Tildæk fadet med sølvpapir og lad det stå 3 dage ved stuetemperatur – så er surdejen klar.

Comments

Ét svar til “Surdej til rugbrød”

  1. […] kender nogen der har en velfungerende man kan tigge en klump fra, kan i se hvordan den laves her rugbrødssurdej. Portionen passer til en EVA trio form som vi brugte i gamle dage – men kvaliteten på formen […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.