Stenbiderrogn, tre serveringer
Når stenbiderrognen er i sæson, bliver der travlt i det lille køkken, her på Frederiksberg. I løbet af 3 dag fik jeg lavet 3 forskellige serveringer og jeg fortrød ikke en eneste af dem 🙂
Der kommer ikke en egentlig opskrift i det følgende. Indlægget er mere ment, som en opfordring til at spise stenbiderrognen mens den er i sæson, og give lidt ideer til hvad man også kan gøre ved den.
Der ligger allerede et par indlæg på bloggen om retter med stenbiderrogn, bl.a. Asparges m. rejer og stenbiderrogn, men her kommer der tre ny forslag.
1. servering.
Stenbiderrogn i blandet salat med smørstegte crouton’er.
I midten et æg tilberedt sousvide 13 min. ved 75° og derefter kølet ned i isvand.
Æg tilberedt på denne måde er helt geniale, både hvide og blomme bliver cremede og lækre. Har du mulighed for at tilberede sous vide, er det værd at prøve.
Salaten har fået en mild dressing basseret på citronsaft og rapsolie og så er der slutteligt drysset med ristede sorte sesamfrø.
Se bare det æg.
2. servering.
Meget mere klassisk. Her er røsti blot skiftet ud med en Pommes Anna med en anelse revet Havgus og sorte sesamfrø på toppen.
De hakkede rødløg er udskiftet med årets første ramsløg.
Cremefraiche’en er selvfølgelig 38% 😉
3. servering.
Her er der en fennikelsalat i bunden (citron, olivenolie og salt).
Cruidité af rødbede der har ligget i koldt vand. Snittet springløg og hjemmelavet kartoffelchip, og igen 38% Cremefraiche.
Håber du har følt dig lidt inspireret til selv at lege med stenbiderrogn.
Jeg er ihvertfald ikke færdig for i år.
Det smager simpelthen for godt til at blive glemt. God appetit.
Skriv et svar