Stenbiderrogn, tre serveringer

Når stenbiderrognen er i sæson, bliver der travlt i det lille køkken, her på Frederiksberg. I løbet af 3 dag fik jeg lavet 3 forskellige serveringer og jeg fortrød ikke en eneste af dem 🙂

Der kommer ikke en egentlig opskrift i  det følgende. Indlægget er mere ment, som en opfordring til at spise stenbiderrognen  mens den er i sæson, og give lidt ideer til hvad man også kan gøre ved den.

Der ligger allerede et par indlæg på bloggen om retter med stenbiderrogn, bl.a. Asparges m. rejer og stenbiderrogn, men her kommer der tre ny forslag.

1. servering.

Stenbiderrogn_05

Stenbiderrogn i blandet salat med smørstegte crouton’er.

I midten et  æg tilberedt sousvide 13 min. ved 75° og derefter kølet ned i isvand.

Æg tilberedt på denne måde er helt geniale, både hvide og blomme bliver cremede og lækre. Har du mulighed for at tilberede sous vide, er det værd at prøve.

Salaten har fået en mild dressing basseret på citronsaft og rapsolie og så er der slutteligt drysset med ristede sorte sesamfrø.

Stenbiderrogn_03

Se bare det æg.

 

2. servering.

Stenbiderrogn_08

Meget mere klassisk. Her er røsti blot skiftet ud med en Pommes Anna med en anelse revet Havgus og sorte sesamfrø på toppen.

De hakkede rødløg er udskiftet med årets første ramsløg.

Stenbiderrogn_06

Cremefraiche’en er selvfølgelig 38% 😉

3. servering.

Her er der en fennikelsalat i bunden (citron, olivenolie og salt).

Cruidité af rødbede der har ligget i koldt vand. Snittet springløg og hjemmelavet kartoffelchip, og igen 38% Cremefraiche.

Stenbiderrogn_04

Håber du har følt dig lidt inspireret til selv at lege med stenbiderrogn.

Jeg er ihvertfald ikke færdig for i år.

Det smager simpelthen for godt til at blive glemt. God appetit.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.