Mors ostegrissini
Grissini smager nu bedst når de er hjemmebagt og personligt undværer jeg uden fortrydelse købeversionerne.
Disse ostegrissini derimod, går deres sejrsgang i familien og må bages i store mængder til festlige lejligheder – det er nemlig svært at stoppe, når man først har smagt på dem!
200 g smør
2,5 dl vand
30 g gær
1 spsk groft salt
1 tsk sukker
4 spsk reven parmesan – helst af egen ‘rivning’
6-700 g hvedemel
Drysses med salt, sesamfrø, ost, kommen eller…
Smelt smørret og hæld lunkent vand i.
Når temperaturen er dalet til håndvarmt, røres gær, salt, sukker og parmesan i, inden melet æltes i.
Lad dejen hæve til dobbelt størrelse. Ælt godt igennem og rul ud til en 1 cm tyk plade, som skæres i 20 cm lange strimler. De anbringes på bagepapir og pensles med vand, drysses med hvad du har lyst til. Når de er efterhævede, i ca. 15 min., bages de gyldne ved 200 grader.
Lægges på en rist og gennemtørres i ovnen ved ca. 100 grader.
Skriv et svar