Laks som shot med agurk og yoghurt

Lige hjemkommen fra Bretagne måtte jeg selvfølgelig forsøge at eftergøre en af de amuse-bouche med laks, vi fik serveret dernede. En ikke alt for kompliceret sag der i allerhøjeste grad er afhængig af de råvare du anvender. Selv agurker er der en enorm forskel på. Fra de kedelige sure importerede spanske – til de vidunderlig melonsmægtende plukket lige fra planten.

Den kan laves på den nemme måde eller som jeg har med yoghurt-skum fra sifon. Smagsmæssigt gør det ikke den store forskel. Men den bliver ‘lækrere’ fra sifon selvom det er en smule mere omstændigt.

lakseshot-01

Og jo det ligner et stort vandglas, men det er det absolut ikke. Jeg kom bare lidt tæt på med linsen 😉

Til 8-10 små glas skal du bruge

  • 50 g røget laks (og vælg en ordentlig please)
  •  7-10 cm agurk
  • ½ dl fløde
  • 125 g yoghurt (gerne Unika)
  • peberrod efter smag
  • evt ½ blad husblas
  • lidt  salt

Vil du lave den på sifon, skal du starte med at lægge husblassen i blød i koldt vand. Riv lidt peberrod og lune den stille i fløden. Det skal ikke koge men jo længere det står, des mere smag kan der trække ud i fløden.

Opløs husblassen i peberrodsfløden og sigt den over i en skål med yoghurten under omrøring. Tilsmag med lidt salt, hæld på sifon. Lad sifonen med 2 patroner, ryst godt og lad den stå i køleskab i mindst en halv time, gerne længere.

Hvis du vælger at lave den uden hokus pokus, behøver du ikke at varme fløden eller bruge husblas. Så blander du bare fløde, yoghurt og peberrod med lidt salt og stiller det i køleskabet.

Skræl agurken men gem lidt skal til pynt. Flæk agurken og skrab kernerne ud. Tern resten af agurken fint. Skær også laksen i fine tern.

Når yoghurt blandingen er klar lægges der en smule agurk, lidt laks og et lag yoghurt i så mange lag som du har kræfter til. Top med en lille smule laks,  lidt grønt fra agurken og et lille riv peberrod.

lakseshot-02

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.