Jordbær, rabarber og creme på skovmærke

Her er en lille hurtig dessert. Hvis der er noget der dufter af forår i skoven er det skovmærke. Vi har selvfølgelig allesammen plukket al den skovmærke vi kunne få brug for igennem året og tørret den, ik 😉 Det er nemlig meget brugbart i dessertkøkkenet. Da jeg første gang lavede skovmærkecremen, blev den ganske dominerende, så jeg har skruet godt ned for mængden af tørret skovmærke i denne version.

Rabarber er bare godt. Her har jeg forsøgt at tørre den lidt ud, så den blev lidt sej i konsistensen.

Og så er der bare jordbær for det er lige nu de skal spises mens de danske er bedst og lidt grønt på toppen.

Rabarber_Jordbaer_Skovmaerke_01

4 stængler rabarber

1 bk jordbær (Danske selvfølgelig)

Sukker efter behov til bærrene.

Creme:

  • 2 æggeblommer
  • 15 gr sukker
  • 2 dl mælk
  • 0,2 gr tørret skovmærke (ca. 3 stængler m blade)
  • evt 1 gr Xanthana

Rabarber_Jordbaer_Skovmaerke_05

Rens rabarberen og skær stænglerne i 5 mm tykke skiver. Spred ud på en bageplade og tør i en 65° varm ovn i 1½ – 2 timer. Vend gerne undervejs.

Rens jordbærrene og skær i kvarter hvis de er meget store. Er de meget sure kan du sukre dem en smule.

Pisk æggeblommer grundigt med sukkeret til det bliver hvidt.

Varm mælk og skovmærke langsomt op. Der skulle gerne brede sig en duft af skovmærke i hele køkkenet. Pas på det ikke brænder på. Sigt skovmærken fra og pisk mælken i de rørte æggeblommer.

Varm æggemassen op til den stivner let. Pas på at den ikke bliver for varm, så bliver den grynet  og knap så lækker. Køl ned.

Jeg piskede 1 g  Xanthana i cremen fordi jeg gerne ville have den på sifon, men det er absolut ikke nødvendigt. Den kan snildt bruges uden at blive blæst op.  Xanthana er et sjovt stivelsesprodukt lavet på majs. Det kan bruges til at tykne både kold og varm væske. Det skal bare piskes grundigt ned i væsken. Xanthana kan bl.a. fås her.

Læg jordbær og bagte rabarber i en tallerken. Hæld eller sprøjt skovmærkecremen over, drys evt med en smule sukker og gratiner let med en blæselampe (jeg gjorde det, men det er svært at se på billedet) og pynt med lidt citronverbena på toppen. Har du en blomst ville den absolut heller ikke skade.

Rabarber_Jordbaer_Skovmaerke_04

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.