Tuiles

Der findes åbenbart mange udgaver af Tuiles. En del af dem med æg som denne hos kvalimad og de er ganske glimrende, men for mig er det nu en tynd karameliseret sag med mandler eller nødder og helt uden æg. Gerne med et strejf af citrus.

Karamel og mandel

Til Tuiles efter mit hoved skal du bruge

40 ml Juice af appelsin

Skal af en stor appelsin

25 ml Gran Marnier (cognac går også, men du mister lidt appelsinsmag)

125 gr sukker

50 gr smeltet smør

100 gr mandelflager

65 gr sigtet mel

Fedtstof til bagepapiret, helst smeltet smør.

Jeg brugte vegetabilsk sprayfedt (føj hvor det lyder) denne gang og det kan desværre smages. De kan snildt spises, men mangler lige det sidste mphhh.

Når nu man ikke vil købe færdigharske mandelflager

Smør et bagepapir grundigt, helst med smeltet smør, ellers vil Tuiles’ene ikke slippe

Opvarm ovnen til 180 grader

– Så må man flække dem selv. Se her er det en fordel med en ordentlig skarp kniv.

Bland alle ingredienser sammen. Lad dejen hvile i 10-15 min.

Lad 1 tsk dej dryppe ned på bagepapiret og smør godt ud, brug evt. en våd ske eller gaffel, til den er tynd og  nogenlunde rund.

Max 4 på pladen, de bliver større end du tror

Det er meget vigtigt at dejen er meget tynd. Helst ikke tykkere end mandelskiverne.

Da kagerne udvider sig meget skal der ikke mere end 4 på pladen af gangen.

Mine mandelflager kunne godt have været tyndere. Men dovenskaben sejrede også idag. Der er langt gennem 100 gr.

Bag til de er gyldne, ca. 7 min. Hvis din ovn opvarmer ujævnt, rotere du bagepapiret halvvejs.

Forbered næste plade mens de bager.

De kan bøjes hvis man lader dem hvile 30 sek. på pladen. Forsøger du at fjerne dem tidligere kommer man nemt til at rive dem istykker. De skal være sammenhængende men stadig fleksible. Placer dem på toppen af en bagerulle og lad dem køle.

De skal bages samme dag som de skal spises, ellers bliver de let kedelige og seje.

Dejen kan dog sagtens laves flere dage i forvejen

Super til desserter, eller en lille kage til kaffen.

 

Comments

3 svar til “Tuiles”

  1. […] Mikael « Rumble in the Jungle, friskmalet økomel mod Bilkas billigste Saltet parfait af dulce de leche m.m. Udgivet 15. december 2012 | Af Mikael På en del hjemmesider (bl.a. her hos klidmoster) optræder der efterhånden flere opskrifter på is lavet af kondenseret mælk. Forleden da jeg læste om saltet karamelis, slog det mig, at man selvfølgelig også måtte kunne lave is på dulce de leche. Dulche de leche er kort fortalt en dåse kondenseret mælk kogt uåbnet i 3-4 timer. Konsistensen er som blød karamel, smag i nærheden af ren fudge. Jeg serverede den sammen med lakridsparfait frit efter Bulow, samt mangoskiver overhældt med en sirup kogt af limesaft sukker og vand. Næshttps://fodertruget.dk/wp-admin/widgets.phpte gang vil jeg nok lave en citronfromage-smagende is til at ledsage istedet for mango. Ydermere kom der en tuiles på tallekenen, som du kan finde opskriften på her. […]

  2. Mette Avatar

    Uhm – hvem der bare havde en lille kage til eftermiddagskaffen 🙂

    1. Mikael Avatar
      Mikael

      De blev faktisk en del større end kaffekoppen 😉 Men det er også nemt, når det er espresso.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.