Tuiles
Der findes åbenbart mange udgaver af Tuiles. En del af dem med æg som denne hos kvalimad og de er ganske glimrende, men for mig er det nu en tynd karameliseret sag med mandler eller nødder og helt uden æg. Gerne med et strejf af citrus.
Til Tuiles efter mit hoved skal du bruge
40 ml Juice af appelsin
Skal af en stor appelsin
25 ml Gran Marnier (cognac går også, men du mister lidt appelsinsmag)
125 gr sukker
50 gr smeltet smør
100 gr mandelflager
65 gr sigtet mel
Fedtstof til bagepapiret, helst smeltet smør.
Jeg brugte vegetabilsk sprayfedt (føj hvor det lyder) denne gang og det kan desværre smages. De kan snildt spises, men mangler lige det sidste mphhh.
Smør et bagepapir grundigt, helst med smeltet smør, ellers vil Tuiles’ene ikke slippe
Opvarm ovnen til 180 grader
Bland alle ingredienser sammen. Lad dejen hvile i 10-15 min.
Lad 1 tsk dej dryppe ned på bagepapiret og smør godt ud, brug evt. en våd ske eller gaffel, til den er tynd og nogenlunde rund.
Det er meget vigtigt at dejen er meget tynd. Helst ikke tykkere end mandelskiverne.
Da kagerne udvider sig meget skal der ikke mere end 4 på pladen af gangen.
Bag til de er gyldne, ca. 7 min. Hvis din ovn opvarmer ujævnt, rotere du bagepapiret halvvejs.
Forbered næste plade mens de bager.
De kan bøjes hvis man lader dem hvile 30 sek. på pladen. Forsøger du at fjerne dem tidligere kommer man nemt til at rive dem istykker. De skal være sammenhængende men stadig fleksible. Placer dem på toppen af en bagerulle og lad dem køle.
De skal bages samme dag som de skal spises, ellers bliver de let kedelige og seje.
Dejen kan dog sagtens laves flere dage i forvejen
Pingback: Fodertruget