Rumble in the Jungle, friskmalet økomel mod Bilkas billigste

En dyst om velsmag og bageevne, økomel mod konventionelt mel.

Som ivrige hjemmebager af alle slags brød (det er yderst sjældent vi køber brød) kan man godt blive nysgerrig på, hvilket mel der giver de bedste bage resultater.

For at finde ud af om der overhovedet er forskel på rugmel, frisk fra stenmøllen på Ellekærgaard over for Finax fra Bilka besluttede vi at bage to brød fuldstændig ens målt op, side om side.

Opskriften på brødene kan du finde her.

Da brødene blev blandet var der mærkbar forskel på hvordan melet opsugede væsken – Øko-melet kunne snildt have taget mere væske end melet fra Bilka, men da det skulle være en lige kamp mellem mel-typerne kom vi præcis samme mængde væske i de to kamphaner.

Halvvejs under sidste hævning er der ingen nævneværdig forskel at se

Efter bagningen af brødene er det også ganske svært at se forskel. De har ens højde og fugtighed i overskåret tilstand.

Herunder det økologiske til højre

Så med hensyn til udseende er der absolut ingen forskel.

Hvad så med smagen da?

For os var der ingen som helst forskel på de to brød. Både konsistens i munden og smagen var fuldstændig ens, så kigger man udelukkende på den økonomiske side er der ingen tvivl i mit sind – der er der absolut ingen grund til at bruge økologisk rugmel.  Øko melet er faktisk dobbelt så dyrt.

Men økologi er jo også så  meget andet. Og i Bilka får du ikke oplevelsen ved at købe friskmalet mel direkte fra kværnen hos producenten.

De  fleste økologiske produkter adskiller sig positivt fra konventionelt fremstillede, målt på smag. Desværre gjaldt det så ikke denne gang.

 

2 kommentarer til Rumble in the Jungle, friskmalet økomel mod Bilkas billigste

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.