Røsti – den nemme måde
Jeg ved det godt – mikrobølgeovne – hvad kan de dog bruges til – udover at lave popkorn i.
Her er så lige en ting til , hvor man virkelig kan have gavn af sådan en.
Kartoffelrøsti er normalt bøvlet at lave. Det er svært at få formet dem uden at de går fra hinanden på panden – medmindre man bruger mel til at lime den revne kartoffel sammen.
Her er en metode hvor man starter med at aktivere kartoflens eget ‘klister’ før røsti’en kommer i nærheden af en pande.
Riv den mængde kartoffel der skal bruges.
På et bagepapir formes røsti’en i den størrelse du gerne vil give den. Jeg plejer at fylde en udstikker i en passende størrelse og klemme kartoffel-rivet let sammen.
Sæt bagepapir med wannabe-røsti ind i mikrobølgeovnen.
Giv den mellem 5 og 10 minutter for fuld skrue ( husk at fjerne udstikkeren før du tænder). Og vupti – nu er Røsti’en fuldstændig sammenhængende.
Nu mangler der blot en pande der langsomt kan give røsti’en smag af smør og sprød skorpe. Husk salt undervejs.
Disse røsti var til lidt stenbiderrogn, creme fraiche og løg. Mmmm.
God appetit
Pingback: Fodertruget