Kyllingerulle med spinat og kartofler

Kan i huske diskussionen om ‘kødklister’, denne kyllingerulle er limet sammen med transglutaminase. Ikke helt kødklister (thrombin), men det produkt der i forvejen blev brugt som kødlim i fødevareindustrien, og iøvrigt stadig gør.

Transglutaminase kan danne bindinger mellem proteiner og er helt uundværlig for vores krop. De findes i os og er medvirkende til dannelse af stabile strukturer i legemet (se mere her). Og så er de rigtig gode til at lime flere stykker kød sammen 😉

Transglutaminase kan være lidt kompliceret at få fat i. Jeg fandt det via modernist pantry. Egentlig ville jeg helst have købt dette produkt. Desværre var det udsolgt og min tålmodighed var ikke så god så jeg endte op med dette istedet. Forskellen, udover pris, det første kan man nøjes med at drysse på det tørre kød, det andet skal slemmes op i vand og smøres på kødet.

Her har jeg ‘lamineret’ 2 kyllingebryster med  en godt røget schwartzwaldskinke.

Kyllingerulle (3 of 4)

 

Som tilbehør har jeg valgt en supersimpelt tilberedt ny spinat m. skalotteløg og små kvadratiske stegte kartofler.

Man kan godt dybsteg kyllingerullen, efter den er tilberedt sousvide. Jeg stegte istedet op på panden for at gøre den sprød, før jeg skar den ud.

Kyllingerulle:

  • to gode bryster af kylling (ikke noget naturmarineret her, tak)
  • 1 pakke schwartzwaldskinke (Parma- eller Serrano- skinke kan også bruges, men så mistes røgsmagen)
  • 20 g Activa GS
  • 60 g vand
  • plastfolie
  • kødsnor

Rul plastfolie ud over et stort spækbræt og taglæg nok skinke til at nå hele vejen rundt om de to bryster. 5 stykker ved siden af hinanden med 5x½ stykke for at gøre dem brede nok, kunne gøre det for mig.

Rens dine kyllingebryster for småsener og blod. Dup dem tørre på alle sider.

Hvis du bruger Activa GS skal den røres op med vandet. Det var ikke helt nemt – det vil gerne klumpe, så jeg brugte en stavblender. Det virker.

Smør indersiden af brystet med blandingen og læg en skive skinke over. Smør nu skinkeoverfladen med Activa GS blandingen og læg det andet bryst ovenpå, men modsat af det underste så kyllingerullen bliver lige tyk i begge ender.

Smør nu den taglagte skinke med et ensartet lag Activa GS og rul forsigtigt kyllingebrysterne ind i skinkelaget. Stram godt op i enderne af plastfolien. Hold fast i plastfolien og rul mod dig selv så rullen strammes op. Prik huller i plastfolien så al overskudsluft kan komme ud. Rul endnu strammere og bind op for enderne med kødsnor.

Kyllingerulle (1 of 4)

Læg i køleskab i 4-5 timer. Varm dit sousvide bad op til 65°. Når kyllingen har hvilet, tilberedes den sousvide i 1 time. Køl hurtigt ned.

Alt dette kan laves dagen før servering.

Spinaten er blot stegt hårdt op i få minutter i smør med klarede hakkede løg.

Kartoflerne skæres i passende firkanter, helst så ensartet som muligt. Udvandes og afdryppes, hvorefter de og steges i en pande med 1- 1½ cm rygende varm rapsolie. Vend dem ofte så de får lige meget på alle sider. Hæld på fedtsugende papir og drys først med salt lige før de skal spises, ellers bliver de bløde.

Kartoffeltern (1 of 2)Kartoffeltern (2 of 2)

Kyllingerullen steges op så ydersiden bliver  sprød i en blanding af olivenolie og smør.

 

Kyllingerulle (2 of 4)

Og så er det bare at servere. Skær kyllingerullen i  passende skiver og med lidt salt, jeg brugte lidt sort salt fra Mills & Mortar som kontrast.

Kyllingerulle (4 of 4)

Jeg skylder at sige, selve fremstillingen af kyllingerullen er stærkt inspireret af ChefSteps oprindelige version der kan findes her.

 

10 kommentarer til Kyllingerulle med spinat og kartofler

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.