Fiskefrikadeller
Rigtig gode fiskefrikadeller til mange mennesker eller til frysning.
Denne opskrift giver 40 – 50 fiskefrikadeller afhængig af størrelse.
Ingredienser:
1000 g mørk sej filet
800 g torskefilet eller til nød pangasius
200 g spæk – heraf 50 – 75 g røget spæk
300 g løg
4 æg
25 g salt
1 tsk friskkværnet peber
75 g hvedemel
75 g kartoffelmel
4 dl mælk
Fremgangsmåde:
Befri fiskefileterne for evt. ben og dup dem tørre med køkkenrulle – har fileterne været frosset vil de afgive meget vand efter optøning.
Hak fileterne 3 – 4 gange i kødhakker til geleagtig konsistens.
Hak herefter spæk og løg 1 gang.
Bland hakket fisk, spæk og løg og tilsæt de øvrige ingredienser i flg. rækkefølge:
Salt, peber og æg røres godt sammen – herefter tilsættes melet og til sidst mælken.
Farsen skal røres i 10 – 15 min. til den får en konsistens som stiftpisket flødeskum.
Form frikadellerne i hånden med en spiseske og steg dem på pande i olie/smør ved svag til jævn varme til de er gennemstegt.
Pingback: Fodertruget