Brændende kærlighed
Camilla Plum’s brændende kærlighed i egen fortolkning.
Denne kærlighed er noget mere interessant en den klassiske med bacon og bløde løg, selvom den sandelig heller ikke fejler noget.
Æblerne er et meget velkommen syrligt pust midt i det hele. Hvis man kan lide den slags, ville et stykke blodpølse være perfekt til, men det er absolut ikke nødvendigt.
Ingredienser:
- 1,5 kg kartofler
- 4 madæbler
- 4 spsk. rørsukker
- 2 dl olivenolie
- 2 dl mælk
- 10 gode skiver bacon ♥ (ikke noget med tulips vand- og salt-cirkus)
- salt og peber
Fremgangsmåde:
Bag løgene med skal på til de er bløde, ved 150 grader.
Halver æblerne, tag kernehuset ud og drys dem med sukker og salt. Bag dem sammen med løgene.
Skræl og kog kartoflerne ud i vand uden salt.
Vi plejer at køre bacon i microbølgeovn.
Læg skiverne op på et stykke madpapir der er stort nok til at det kan foldes ind over baconen. Gør det evt. over to gange.
Man kan snildt genbruge papiret. Kør ved højeste indstilling. For 5 skiver ca. 2½ min. men pas på, microbølgeovne er forskellige, så hold godt øje indtil du ved hvordan din fungere.
Ellers kan det laves i ovnen. Læg skiverne af bacon op på en ovnbakke og steg dem sprøde i ovnen ved 180º C.
Rør kartoflerne sammen med mælken og tilsæt olivenolie, til den har en passende konsistens. Smag til med salt og peber.
Vend de bagte løg, der er taget ud af skallen, sammen med æblerne og server til.
Skriv et svar