Syltede Jalapeños

Jalapeños, what´s not to like.

Jalapenos 2

Jo, jeg ved det. Der kommer lidt rigeligt indlæg med chili opskrifter, men vi har en stor produktion af forskellige chili typer – og jeg synes nu ikke de bare skal  kastes på møddingen fordi vi har mange.

Og så er jalapeños en utrolig smuk chili, blank og kødfuld. Dejlig fotogen 😉

Her har jeg forsøgt at lave en mexicansk / sydstats-agtig syltning. Ikke for sød og krydret – men med den rene smag af jalapeños.

Jalapenos01

  • 300 g Jalapeños
  • 1 spsk peberkorn
  • 1 spsk korianderfrø
  • 3 laurbærblade
  • 1 spsk salt
  • 50 g rørsukker
  • 4 dl risvineddike (jeg havde kun det halve,så jeg spædede op med en æblecidereddike der ikke er helt så neutral men velsmagende)
  • 1 dl vand
  • lidt atamon hvis du ikke kan opbevare på køl

Skold dine sylteglas grundigt – skyl evt. efter med lidt sprit for at gøre dem helt rene.

Skær dine rensede Jalapeños i 1 cm tykke skiver og overhæld dem med kogende vand. Lad stå i 2-3 minutter og hæld så vandet fra.

Jalapenos05

Jo længere tid chilien står med det varme vand, des mindre sprøde bliver slutresultatet. De fleste steder jeg har set anbefaler at man lader det stå i 5 minutter, men både farve og bid bliver altså bedre ved at nøjes med 2 min.

Fordel dine krydderier i sylteglassene. Fyld op med Jalapeños, og her må du godt mase dem lidt sammen så glasset er godt fyldt op. De falder en smule sammen efterhånden.

Jalapenos06

I mellemtiden har du kogt eddike, vand, sukker og salt op så sukkeret er helt opløst. Vælger du at komme atamon i, er det nu, når eddiken lige er gået af kog.

Fordel eddiken i glassene så Jalapeños’en bliver dækket og luk godt til med det samme.

Lad stå i mindst et par uger før du begynder at tage af dem.

Jalapenos08

God appetit.

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *