Syltede æg med dijonnaise

Det er sjovt med traditioner, hvor opstår de henne. Det her er nu en stålsat tradition i vores familie. Efter Palle og jeg flyttede sammen begyndte vi at holde påskefrokoster for vores familier. Et af de første år serverede vi syltede æg. En opskrift der vist er fra Politiken fra den tid. Idag får vi skældud hvis de ikke er der hvert år, så det er de.

Ingredienser:

10 æg
Skallen af 4 store løg
1 stykke peberrod
2 laurbærblade
2 dl cidereddike
salt og sorte peberkom
2 spsk sennepskorn
1 æg
2 dl rapsolie
3 spsk grov dijonsennep
1 tsk mørkt sukker
1 spsk eddike

Fremgangsmåde:

Skræl løgene og kom de tørre skaller i en gryde med vand . Kog dem i en halv time.  Kog æggenedem i lagen i 5 min, ikke mere. Kom æggene i koldt vand.
Si lagen og kog den op med Krydderier og eddike. Pil æggene og læg dem i et sylteglas med lagen og krydderier hældt over – lad dem trække mindst 1 dag.
Rør en mayonnaise af olie og æggeblomme, smag til med sennep, en smule eddike og sukker. Spis den til de syltede æg og giv en salat til, f.eks. af frisk spinat og rucola.

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.