Svinekæber i porter

Hvad gør man når slagteren lige pludselig har svinekæber i liggende frit fremme?

Det er ikke så tit man kan få svinekæber i forretningerne, så når de har det så er det om at slå til.

Prøv så at lave dem i porter, det er ikke så ringe enda.
 

Ingredienser:

Svinekæber, ca. ½ kg

Smør til at brune kødet i.

1 Stykke knoldselleri Ca. 1/6

2 gulerødder

2 løg

1 Spiseske tomatpure

Porter ca. 2,5-3,5 dl så det næsten dækker kødet (Her brugte jeg Hornbeer Winterporter)

salt og peber

 

Fremgangsmåde

Brun kødet godt på alle sider, så det har godt med farve.

Imens kødet bruner kan du lige hakke knoldsellerien, gulerødderne, og løget i grove stykker.

Tag kødet op og læg det til side. Brun selleri, løg og gulerødder, når de er brune tilsættes tomatpure, kød og øl. Der skal nok øl i det det kan give kødet noget at simre i.

Skru ned på svag varme, læg låg på, og lad simre 1½-2 timer, indtil kødet er helt mørt.

Tag kødet op og læg det på en tallerken. Skru op for varmen igen, og kog så sovsen ind til det har en tilpas konsistens, og kom det så igennem en si, for at fjerne grøntsagerne.

Kødet kommes tilbage i sovsen og varmes op og smages til med salt og peber

Serveres eventuelt på en kartoffel/sellerimos. Det er rigtig herremad.

Også her må i have billedet tilgode.

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *