Skovbær under låg

Ja, så er der en lille dessert der vist nok er opstået ud af det blå. Lad os bare kalde det inspiration. Det lyder da godt, og det er det sandlig også, server den meget gerne sammen med chokoladekage i små forme.

Ingredienser:
200 gr. frosne skovbær
Cassis med løs hånd
2 æggeblommer
30 gr. sukker
1½ dl. fløde
½ vanilliestang

Fremgangsmåde:
Fordel skovbærene i 4 små forme. Hæld cassis på med lidt løst håndled,ikke så det dækker, men dog står pænt op mellem bærene.
Pisk æggeblommerne godt igennem sammen med sukkeret, det skal være helt opløst, som en god luftig æggesnaps.
Varm fløden op med den halve flækkede vanilliestang og kog lidt igennem. Sigt og pisk den varme fløde ned i æggesnapsen.
Hæld tilbage i gryden og varm langsomt op til det tykner godt.
Tag cremen af varmen og køl den lidt ned.
Fordel forsigtigt cremen hen over skovbærene så det dækker.
Sæt formene i en 170 grader varm ovn i 10-12 min til de er blevet lidt lune. Drys evt. toppen med sukker og karameliser overfladen med en gasbrænder, som på en crème brûlée.

Print Friendly, PDF & Email

En kommentar til Skovbær under låg

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.