Salt og sukker med smag

En af de ting jeg har glæde af i mit køkken er kryddersalt og kryddersukker, som hurtigt kan give lidt ekstra ‘kapow’ til maden. Mit fortrukne kryddersalt har gennem et par år være Camilla Plums Hyldeblomstsalt, men forleden faldt jeg over et tv-program med Adam Price, hvor ‘den halve Price’ omtalte et hjemmegjort svampesalt. Det lød godt, så forleden tog jeg kaffemøllen frem af skuffen for at gøre ham kunsten efter.

svampesalt1  svampesalt2Opskriften er såre simpel: Tørrede svampe – jeg brugte Karl Johan (Porcini) – laurbærblade og salt. Desværre glemte jeg at tænke mig om og hældte saltet med i møllen helt fra starten. Det blev et MEGET fint salt, faktisk et ‘pudder’, men smagen er der nok ikke noget i vejen med.

Eftersom jeg nu var i gang med mølleriet, tog jeg fat i resterne af de vanillestænger jeg brugte til vanillekranse og citronspecier i julen. Jeg er vild med de fede (=dyre) vanillestænger fra Tahiti og Papua og synes ikke noget af den gode smag skal gå til spilde.

vanille1vanille2Tidligere lagde jeg de tomme stænger i sukker, men efter at jeg, for snart mange år siden, så Jamie Oliver smide hele stænger og sukker i blenderen, har jeg gjort ligeså; jeg bruger bare kaffemøllen.

Klip de tømte stænger i mindre stykker og blend dem, kom økologisk rørsukker ved og kør igen. Rør den aromatisk duftende masse med mere sukker og hæld hele molevitten på glas. Uhm…

Print Friendly, PDF & Email

4 kommentarer til Salt og sukker med smag

  • Mette skriver:

    I er produktive! Jeg er vildt imponeret!!

    Både kryddersalt og sukker er en vildt god ide. Jeg laver altid mit vanillesukker selv og det er en glimrende måde at teste, hvor god ens blender er 🙂

    Karl Johan salt købte jeg for første gang sidste efterår hos Höganäs Saluhall. Næste gang laver jeg det selv, men det er et eminent krydderi, som smager vanvittig godt!

    • Ditte skriver:

      Hej Mette
      Jeg er ikke stødt på svampesalt før, men det lød fantastisk, så der var ingen tvivl om at det måtte jeg lave. Jeg har heldigvis både blender og foodprocessor med masser af kræfter… 😀

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *