Røsti – den nemme måde

Jeg ved det godt – mikrobølgeovne – hvad kan de dog bruges til – udover at lave popkorn i.

Her er så lige en ting til , hvor man virkelig kan have gavn af sådan en.

roosti-2

Kartoffelrøsti er normalt bøvlet at lave. Det er svært at få formet dem uden at de går fra hinanden på panden – medmindre man bruger mel til at lime den revne kartoffel sammen.

Her er en metode hvor man starter med at aktivere kartoflens eget ‘klister’ før røsti’en kommer i nærheden af en pande.

Riv den mængde kartoffel der skal bruges.

På et bagepapir formes røsti’en i den størrelse du gerne vil give den. Jeg plejer at fylde en udstikker i en passende størrelse og klemme kartoffel-rivet let sammen.

Sæt bagepapir med wannabe-røsti ind i mikrobølgeovnen.

Giv den mellem 5 og 10 minutter for fuld skrue ( husk at fjerne udstikkeren før du tænder). Og vupti – nu er Røsti’en fuldstændig sammenhængende.

Nu mangler der blot en pande der langsomt kan give røsti’en smag af smør og sprød skorpe. Husk salt undervejs.

roosti-1

Disse røsti var til lidt stenbiderrogn, creme fraiche og løg. Mmmm.

God appetit

 

 

Print Friendly, PDF & Email

5 kommentarer til Røsti – den nemme måde

  • Mette skriver:

    Genial ide!
    Jeg ejer ikke en mikrobølgeovn og mener simpelthen ikke, den fortjener (sparsom) køkkenbordsplads. Men UHA som fuldstændig dedikeret schweizer-elsker, så er det LIGE før, jeg kan finde et argument nu.

    En meget fin rösti, som vælter i knap så meget fedt, som de ellers plejer på schweiziske bjergrestauranter.

    TUSIND tak for inspiration!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *