Røsti – den nemme måde

Jeg ved det godt – mikrobølgeovne – hvad kan de dog bruges til – udover at lave popkorn i.

Her er så lige en ting til , hvor man virkelig kan have gavn af sådan en.

roosti-2

Kartoffelrøsti er normalt bøvlet at lave. Det er svært at få formet dem uden at de går fra hinanden på panden – medmindre man bruger mel til at lime den revne kartoffel sammen.

Her er en metode hvor man starter med at aktivere kartoflens eget ‘klister’ før røsti’en kommer i nærheden af en pande.

Riv den mængde kartoffel der skal bruges.

På et bagepapir formes røsti’en i den størrelse du gerne vil give den. Jeg plejer at fylde en udstikker i en passende størrelse og klemme kartoffel-rivet let sammen.

Sæt bagepapir med wannabe-røsti ind i mikrobølgeovnen.

Giv den mellem 5 og 10 minutter for fuld skrue ( husk at fjerne udstikkeren før du tænder). Og vupti – nu er Røsti’en fuldstændig sammenhængende.

Nu mangler der blot en pande der langsomt kan give røsti’en smag af smør og sprød skorpe. Husk salt undervejs.

roosti-1

Disse røsti var til lidt stenbiderrogn, creme fraiche og løg. Mmmm.

God appetit

 

 

Print Friendly, PDF & Email

7 kommentarer til Røsti – den nemme måde

  • Bjarne Brendstrup skriver:

    Siden ser lidt slumrende ud, men jeg skriver nu alligevel.

    I går lavede jeg røsti af kolde kogte bagekartofler. De revne kartofler blev med forsigtig hånd iblandet finthakket løg, 1/2 pisket æg, s & p.
    Det endte med at blive en slags kartoffelmosklatkage. Jeg var meget skuffet. Jeg var fast besluttet på at prøve igen i dag, nu med rå revne kartofler.
    Nettet svømmer over med opskrifter på alt. Også på røsti. Næsten alle ‘claimer’ at være verdens bedste.
    Jeg var besluttet på, at der skulle være så få ingredienser som muligt. Under søgningen ramlede jeg så ind i “Fodertruget”.

    Hvilket held. Fantastisk ide med at bruge mikroovnen først.
    Dagens røstier blev ret gode. Jeg skal lige justere lidt på forskellige ting, men ellers en rigtig god opskrift.
    Jeg skal have røsti igen inde så længe.

    Tak!

    • Mikael skriver:

      Dejligt du kunne bruge opskriften. Jeg er også absolut tilhænger af metoden med mikrobølgeovnen til røsti. Og ja du har ret, siden er ikke særlig aktiv i øjeblikket. Jeg må indrømme det er småt med nye inspirerende opskrifter herfra, men jeg følger nu alligevel med i når der skrives beskeder og har ikke helt opgivet at vende stærkt tilbage. I øjeblikket er mit fokus nok mere at lære nye gamle teknikker som rygning og modning af kød, pølsemageri og fermenteringsprocesser.

  • Mette skriver:

    Genial ide!
    Jeg ejer ikke en mikrobølgeovn og mener simpelthen ikke, den fortjener (sparsom) køkkenbordsplads. Men UHA som fuldstændig dedikeret schweizer-elsker, så er det LIGE før, jeg kan finde et argument nu.

    En meget fin rösti, som vælter i knap så meget fedt, som de ellers plejer på schweiziske bjergrestauranter.

    TUSIND tak for inspiration!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.