Perlehøne med sherryvineddike og estragon

Så er der dømt perle, en super indvandre fra Guinea i Afrika der bare smager ekstraordinært godt – Her kan Dansk Folkeparti da ikke have indvendinger? Men det har de nok alligevel.

Ingredienser:

1 perlehøne (el. en god landkylling)
1 spsk Mel
1½ spsk majs- eller vindruekerneolie
30 g smør
2 tsk reven appelsinskal
4 spsk appelsinsaft
1 skvæt cognac
1 bdt frisk estragon
2 dl hønsebouillon
1 spsk sherryvineddike
fløde
salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde:

Parter perlehønen i portionsstykker. Klip rygbenet ud sammen med vingespidserne og brug dem evt. til at koge de 2 dl hønsebouillon der er brug for. (Kog dem med lidt grønt som gulerod,bladselleri,løg, peberkorn og evt. laurbærblad – samt lidt hønseterning).

Bland salt og peber i melet og drys fjerkræ-stykkerne hermed.

Varm olien op i en tykbundet gryde, tilsæt 1/3 af smørret. Kom den revne appelsinskal i. Kom fjerkræ-stykkerne i og brun dem jævnt på alle sider.
Kom cognacen i (lad vær med at fedte) og 5-6 kviste estragon. Rør om.

Hæld bouillonen i og lad stykkerne simre ved svag varme under låg i 30-40 min.. Vend af og til stykkerne.

Tag de stegte fjerkræ-stykker op og hold dem varme på et serveringsfad.
Skru op for varmen og lad saucen koge lidt ind. Dæmp varmen, tilsæt vineddike og appelsinsaft og kog igennem – tilsæt nu fløden med lidt rund hånd. Den originale opskrift siger 2 spsk- meeen den kan godt tåle mere – smag dig frem. Pisk resten af smørret i skyen tilsæt det sidste hakkede estragon og hæld over kødet. Evt. kan der pyntes med lidt hakket estragon på toppen.

Hertil er ovnkartofler godt – og evt. en salat med appelsin-fileter.

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *