Panforte di Sienna

Panforte di Sienna er superkonfekt til julen der på trods af sin sødme ikke bliver for meget. Både på grund af pebertonen, der er vigtig, men især det bitre fra citron og appelsinskal og den svage syrlighed fra korianderfrøene. Muskatblomme kan være lidt bøvlet at få fingre i, men det kan købes på nettet bl.a. hos Mill & Mortar, og mon ikke Asa krydderier  i Torvehallerne også har det.

Ingredienser:

100g Mandler
100g Nødder
100g Pomerans
100g Sukat
100g blandet kandiseret frugt(f.eks. syltet Ingefær)
125g Honning
125g Rørsukker
1 spsk. Orangeblomstvand
6 kryddernelliker
1 tsk. Hvid peber
1 tsk. Korianderfrø
1 knivspids stødt muskatblomme
revet skal af 1 Citron
revet skal af 1 Appelsin
100g Hvedemel
en pakke rispapir

Fremgangsmåde:

Rist nødder og mandler i ovnen ved 130 grader til de dufter ristet – pas på at de ikke branker. Hak al frugt groft. Kog honning og sukker langsomt op til sukkeret er smeltet, rør orangeblomstvandet i.
Stød krydderierne og bland dem med melet. Bland derefter al frugten og nødderne i melet. Hæld derefter sukkerblandingen over og bland grundigt igen.
Smør en form (ca 22 cm i diameter) med smør og for den med rispapiret.
Tryk nu dejen ned i formen i et jævnt lag. Bag ved 150 grader i 35 min. Køl det lidt af, tag kagen ud af formen og drys den med flormelis. Vent med at skære den ud til den er helt kold.
Kagen kan holde sig i en plasticpose i køleskabet i flere måneder, men jeg synes nu den er bedst når den er relativ frisk.

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *