Mayonnaise

Mayonnaise, majonæse, mayo eller kræm, kært barn har mange grimme navne, er i virkeligheden superenkelt at lave selv.
Traditionelt laves den på hvidvinsedikke og sennep, men hos os, og vi køber aldrig mayonaise mere, er der ingen sennep i.  Hos Supermarco faldt vi over en hvid balsamico der er helt fantastisk som det syrligt/søde element i mayonaisen. Specielt sammen med tomat, agurk og æg er den fortræffelig.

Ingredienser:
2 æggeblommer (jo, vi bruger plastæg)
1 spsk hvid balsamisk edikke
350 ml neutral rapsolie
1 tsk. salt

Fremgangsmåde:
Alle de steder jeg har læst om mayonnaise, skriver de kloge at ingredienser skal være stuetemperatur – det er noget pjat.
Hvis man pisker edikken og saltet igennem med æggeblommerne så det skummer godt kan den sagtens tage olien, hvis bare man starter lidt forsigtigt. Når først æggeblandingen har ‘vænnet’ sig til at der skal olie i – kan resten af olien hældes ganske hurtigt i, men selvfølgelig under stadig piskning.
Her i Bamixens tidsalder er det jo lidt pinligt at tilstå vores køkkens tilbagestående stade. Man føler jo at man kommer fra stenalderen når man ikke er i besiddelse af et så enestående stykke værktøj .
Men selv med en kedelig ’stenøkse-håndpisker’  kan man også banke en anstændig mayonnaise sammen på få minutter.
Et godt råd til opbevaring af hjemmelavet mayonnaise. Skrab mayonnaisen ned i en 2l. plastpose. Pres den ud i et hjørne og prøv at få så meget luft ud af posen som muligt før du slår knude på den. Klip så et lille hjørne af til at klemme mayonnaisen ud af.
Mayonnaise bliver angrebet af luft og bliver hurtigt harsk hvis det ikke er beskyttet ordentligt.

Print Friendly, PDF & Email

En kommentar til Mayonnaise

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *