Langtidsbagte abrikoser

Efter opskrift af Camilla Plum

Ingredienser:
250 g tørrede abrikoser
1½ dl sukker
3 spsk maraschino eller amaretto
1 øko-citron
1 øko-appelsin
2 kardemommekapsler
2 dl. vand

Fremgangsmåde:
Skræl en lang skræl af citronen og appelsinen og pres dem.
Kog en lage af saften, vand, sukker, likør, let knuste kardemommekapsler samt citrusskrællerne.
Bred abrikoserne ud i ét lag i et ildfast fad og hæld den varme lage over. Sæt fadet i en 150 gr varm ovn i 1½ time. Vend rundt i abrikoserne med mellemrum og læg folie over, hvis abrikoserne begynder at tage farve.
Serveres lunkne eller afkølede til en rigtig god vanilleis, eller bare med flødeskum eller yoghurtcreme. Lagen er næsten det bedste, så gem eventuelle rester og brug det som enhver anden god frugtsirup.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.