Krabbesalat

Vi havde gået og kigget på krabbekløer igennem et helt år før vi fik sprunget ud i at købe nogle friske – nu ærgre man sig bare over alle dem vi er gået glip af i det år. De smager fantastisk – når de er friske og  friskkogte.

Ingredienser:

Ca. 1 kg krabbekløer
½ citron
1 tsk. honning
Saft fra 1 lime
1 rød chili
Rapsolie
1 rød grapefrugt
2 modne avocadoer
1 lille Romainesalat
Frisk korianderblade
Salt & peber

Fremgangsmåde:

Forret til ca. 6 pers.
Kog krabbekløerne i saltet vand sammen med den halve citron i 10 – 15 min.
Tag gryden af ilden og lad den stå i yderligt 10 min.
Skyl kløerne med koldt vand og lad dem køle af.
Når de er kolde piller du kødet ud af skallerne. Det er ikke så svært hvis man bruger en hammer til at knække kløerne med, men det sviner en del undervejs.
Skræl en grape og skær det yderste hvide af den, skær så filetterne ud så alle hinderne er væk. Saml al den overskydende saft og bland godt med saften af en lime, rapsolie, den fintskårne chili uden frø og ca. en tsk honning samt salt og peber.
Skær kødet fra avocadoen i tern. Rens salaten og dryp den godt af – riv den i mundrette stykker. Pluk korianderbladene af og bland det hele forsigtigt så avocadoen ikke bliver klemt for meget. Har du været forsigtig da du pillede kødet ud af kløerne kan du slutte med at lægge nogle hele stykker øverst. Hæld så dressingen over.
Serveres med godt brød og koldt smør samt en god frugtrig hvidvin.
Se det smawer bare af mer.

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *