Kalv med dildsauce eller hvide asparges

1 Kg dansk kalvekød (Klump, bov eller tykkam)
1 gulerod
1 porre
1 løg med 2 nelliker
1 tsk groft salt
10 peberkorn
1 bdt. Dild
30 gr. Smør
3 spsk. mel
100 gr økologisk creme fraiche 38 % ( eller piskefløde)
Overhæld kødet med kogende vand i 2 eller 3 omgange (det begrænser skumdannelsen ved kogning). Læg kødet i en gryde, dæk med koldt vand, bring i kog og tilsæt grøntsager, krydderier og dild. Lad alt snurre 1 time. Tag kødet op og si væden. Skær kødet i mundrette stykker.

Pisk ½ liter af den i en opbagning af smør og mel. Kog saucen igennem, rund af med creme fraiche og krydr med klippet dild.

Har lige prøvet en version med friske hvide asparges uden dild.

Aspargserne skrælles og bunden skæres af, skræller og bund koges ca 10 min i den halve liter suppe der efter den er sigtet, bruges til opbagning. Aspargserne skæres i fjerdedele og koges 4- 5 min i sovsen før servering Det er bare godt.

Kartofler, gulerødder, nye løg og salte kapers er gode til.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.