Kakaosorbet

Super tæt choko/kakaosmag . Så tæt at den ikke skal spises alene men som del af en desserttallerken med andre fløderige elementer og frugter.
Inspireret af dessert serveret hos Grønbech og Churchill. Helt ubegribelig god med portvin til. Det er iøvrigt den slags der gør at jeg ønsker mig en ny ismaskine – det er altså bøvlet med fryseskål – men det er bedre end ingen ismaskine, uden kan jeg jo ikke lave den igen 😉

Ingredienser:
130 gr. sukker
75 gr. glukose
½ l vand
80 gr. cacao
60 gr. mørk chokolade (60% eller mere)
3 æggehvider

Fremgangsmåde:
Smelt sukker og vand pisk chokolade og cacao i den lunede sukkerlage og køl ned i køleskab.
Pisk æggehviderne med lidt salt.
Bland chokoladevandet, den piskede æggehvide og hæld i frysemaskinen. Kør i ½ time før den puttes i fryser.
Sæt i køleskabet en lille halv time før den serveres.

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.